R.I.P


So, first tree is down. You all have this experience I guess. Its strange. I feel responsible for death of tree, and I really am. I know that if I leave him on place it would live for long time, may be. It is not tragedy but I think its important not to forget about our responsibility. So when somebody dies its usual to say something nice. Actually this is not very nice beach, Fagus sylvatica. It was bit special for me because this was really the first one which I found on very first yamadori trip during summer 2008. I'm not sure what was wrong. On picture how it looks few weeks ago, very nice, but went down quickly and now its completely dry. Still its first tree out of 20+ so ratio is OK. Anyway, Rest In Peace.

Takže, prvý strom to má za sebou. Každý z vás má túto skúsenosť, myslím. Je to trocha zvláštne. Cítim sa byť zodpovedný za smrť toho stromu a naozaj zodpovedný som. Viem, že keby som ho nechal na mieste, tak by možno ešte dlho žil. Nie je to veľká tragédia, ale myslím si, že by sme nemali zabúdať na túto zodpovednosť.
Takže, keď niekto zomrie tak je zvykom povedať o ňom niečo pekné. Vlastne toto nebol ani veľmi dobrý buk, Fagus sylvatica. Pre mňa bol ale trocha výnimočný, pretože to bol úplne prvý strom, ktorý som našiel na úplne prvom výlete za yamadori počas leta 2008, a o ktorom som bol presvedčený, že ho vykopem. Neviem čo presne som urobil zle, že to neprežil. Na obrázku je ako vyzeral pred pár týždňami, celkom pekne obrazil, ale teraz už je úplne suchý. Stále je to prvý strom z viac ako 20, ktorý to neprežil, takže pomer je zatiaľ dobrý.
Nech už ja to ako chce, Odpočívaj v pokoji.

2 comments:

  1. uprimnu sustrast ale zaklad v tejto branzi je neviazat sa na rastliny,ako prisiel tak odisiel.a este jedna vec,buk nieje hrab ze pojde vzdy a vsade,aj ked vyzera ze uz ide a je za vodou tak rastlina sa len sili a ide zo starich zasob,niekedy ide cely rok a na jar sa uz nezobudi,ale to su vlastne tie buky.mas pekny blog

    ReplyDelete
  2. Dik Roman, s tym bukom mas pravdu, asi ich nebude jednoduche kopat. Ale chce to trpezlivost. Musim sa to s nimi naucit lebo na miestach kam chodim prakticky nic ine nerastie. Mne sa paci tvoj smrek. Na jeden taky by som mal zalusk :)

    ReplyDelete

Bonsai Winter Protection