Bio protection againts aphids

I would like to share with you my experience with product I start to use few weeks ago. Regular readers of my blog knows I have small garden+ small kids so I'm not using no artificial insecticides, pesticides and fungicides. This of course creates some problems with pests time to time. I'm trying to use natural protecting product. Some of them I produce myself (based on garlic and oil for mildew, etc.). Own production is nice by it takes time, so I'm always happy to find finished natural product which is available and effective. 
This way I have found product ROCK EFFECT and purchased it. This year we had very early spring and on my birches aphids showed early. So I used it 2 times on all trees sensitive to aphids and it worked well and after almost 2 months and 3 application no aphids are back. Recently I have found big aphids on spruces and applied it too. Worked well also.ROCK EFFECT is based on pungam oil.
I can only recommend this product. I only wish more natural products are available for different types of enemies of our trees.



Rád by som sa s vami podelil o moje skúsenosti s produktom ktorý som začal používať pred niekoľkými týždňami. Pravidelní čitatelia môjho blogu vedia, že mám malú záhradku+malé deti, takže nepoužívam žiadne umelé insekticídy, pesticídy ani fungicídy. To samozrejme spôsobuje čas od času problémy so škodcami. Ak je to nutné, snažím sa používať ochranné produkty na prírodnej báze. Niektoré z nich si vyrábam sám (na báze cesnaku a oleja proti plesniam, atď). Vlastná výroba je fajn ale, výroba je niekedy prácna, takže som vždy rád, keď nájdem hotový prírodný produkt, ktorý je k dispozícii a je efektívny.
Takto som nedávno našiel produkt ROCK EFFECT a kúpil ho. Tento rok prišla jar skoro a na mojich brezách sa vošky ukázali už v marci. Tak som Rock Effect použil na všetkých stromoch citlivých na vošky a fungovalo to dobre a po takmer 2 mesiacoch a 3 opakovaných aplikáciách sa žiadne vošky neobjavili. Nedávno som našiel veľké vošky na smrekoch a aplikoval som postrek. Fungoval rovnako dobre. ROCK Effect je vyrobený na báze na pangamového oleja. Môžem len vrelo odporučiť tento produkt. 
Prial by som si viac takýchto prírodných produktov aby boli k dispozícii pre rôzne typy nepriateľov našich stromov.

No comments:

Post a Comment