Fagus sylvatica No.5

This beech was collected in spring 2009. It is rather small tree with hight about 50 cm. I wired it few days ago. So far I have collected 5 beeches and unfortunately 3 of them died during first season after collection. To me it shows this species are more difficult than others deciduous trees. This one is surviving. So far siting in more-less original soil from forest with some added zeolit. Nebari is far from perfect, I'm almost sure I try to air layer it about 3 cm above ground level next spring. Big part of dead wood on tall trunk is natural. Others scars are not so nice and it must be corrected somehow in future.
Tento buk som vykopal v roku 2009. Je to jeden z tých menších stromov s výškou asi 50cm. Pred pár dňami som ho drôtoval. Doteraz som vykopal 5 bukov a tri z nich to mali po prvej sezóne za sebou. Mne to potvrdzuje, že tento druh je komplikovanejší na vyzdvihovanie z prírody ako iné listnáče. Tento to ale zatiaľ v pohode prežíva. Je posadený v pôvodnej zemine s trochou zeolitu. Nebari nie je dobré a preto na ňom budem skúšať vzdušné potápanie vo výške asi 3cm nad úrovňou zeminy. Mŕtve drevo na vyššom kmeni je z veľkej časti pôvodné. Ostatné jazvy nie sú pekné a budú sa musieť upraviť v budúcnosti. Tento buk je jedným z tých ktoré sú na predaj a v budúcnosti asi bude musieť uvoľniť miesto pre lepší materiál.








2 comments:

  1. čau Maroš, asi by som sa snažil všetko ťahať smerom od tej velkej jazvy, aby sa to tvárilo, ako čerstvo poškodený strom, takže by to bol strom s kvázi "polkorunou". Určite sa oplatí vyskúšať si na ňom potápanie...

    ReplyDelete
  2. Tak nejako planujem tu korunu robit, aj tak na tej strane nic nerastie. Mozno bude ta koruna ale vyzerat trochu komicky. Uvidime.

    ReplyDelete

Bonsai Winter Protection