Spring pictures

Spring is boosting. Happy time for bonsaist, right? Every morning and evening when you go to your garden new surprise is there. I'm personally happy than all trees survived winter. Also last year yamadori's. Only beeches still sleep, they will wake up (if so) in few weeks time. Especially I'm glad for summer dug oaks are woken up. Today another small surprise, hawthorn yamadori which is 2 years in pot without any work on it will flower soon :).
Jar zrýchľuje. Šťastné obdobie každého bonsaistu, však? Každé ráno a večer keď idem do záhrady je tam nové malé prekvapenie. Ja som zvlášť rád, že všetky stromy prežili zimu. Aj minuloročné yamadori prežili. Iba buky ešte spia, na tie musím počkať ešte pár týždňov(ak sa vôbec zobudia). Zvlášť rád som, že sa prebudili duby kopané minulé leto. A dnes som zistil, že yamadori hloh čo mám v miske  2 roky  bude čochvíľa kvitnúť :)
yamadori hawthorn/hloh collected in spring 2010

Yamadori Birch/Breza collected in spring 2010

future flowers on howthorn/ budúci kvet na hlohu

Oak collected last summer doing fine/ dub kopaný minulé leto sa prebúdza

Second oak from last summer dig is growing/ Aj druhý dub z minulého leta sa budí


2 comments:

  1. Love seeing the yamadori awaken!

    ReplyDelete
  2. So do I. I feel like it was not worthless to take it from nature. I still feel responsibility and I'm not happy killing trees. Luckily it do not happen to often.
    Thanks for comment.
    Maros

    ReplyDelete

Bonsai Winter Protection