Prunus spinosa, signs of life

Black thorn collected about month ago, some pictures here. Since few days it shows it wants to survive. About 30-50 buds, like ones on pictures, are all over. whole tree. After collection roots were washed in stream right on site. So tree is siting almost in pure zeolith with very little peat. I use to leave peaces of moss around some roots, usually brought from collection place. Seems to work. I have collected much smaller sloe one year ago and left a lot of original soil on it when potted. Tree survived, this spring grows very vigorously but start was not so fast as this one, I guess.

Trnka vykopaná ani nie pred mesiacom, nejaké foto je tu. Už niekoľko dní dáva najavo ako veľmi chce prežiť. Asi 30-50 pukov, ako sú tie na fotkách, sa objavilo po celom strome. Po  vykopaní boli korene umyté v potoku priamo na mieste, v lese. Odstránil som tak toľko hliny, koľko len šlo. Takže strom je posadený takmer v čistom zeolite s trochou rašeliny a zvyškami ílu z lesa. Zvyknem nechávať okolo niektorých koreňov mach do ktorého ich pred transportom balím. Vyzerá to tak, že to funguje. Na rovnakom mieste som vykopal pred rokom oveľa menšiu trnku, ktorej som nechal mnoho pôvodnej zeminy. Strom prežil a túto jar rastie veľmi dobre, ale jeho štart minulý rok nebol až taký dobý a rýchly ako u tejto, aspoň sa mi to tak zdá.




No comments:

Post a Comment

Split Connection

  Video from the workshop with Walter Pall at Andrija Zokic place in Kastela last weekend. Check who is the Angel, who is stoned and who'...