My inspiration



Asi prvá fotografia bonsai ktorú som kedy videl. Možno to nie je dokonalý strom, ale od začiatku sa mi páčil. Je to titulka Záhradkára z roku 1988. V tom čase sa u nás toho veľa o bonsai nevedelo. Každopádne mať raz takú wistériu v miske by bola paráda. Jednu si pripravujem. Bude jej to do takejto fázy trvať asi 20 rokov, ale času mám dosť. So schopnosťami si nie som istý, ale aspoň to skúsim :)

Probably the first picture of bonsai I have seen. Its front page of the Gardening magazine from 1988, at that time there were very little info about the bonsai. Generally very little info about anything from the west (Japan included). Fortunately Communism felt down just 20 years ago. Anyway I liked that tree very much from beginning. It could be nice to have one like this in the pot. I'm preparing one in my garden. It will take about 20 years to bring it to this stage. But I have enough time. Not sure about skill, but I will try. :)

2 comments:

  1. Maroš nebudeš mi veriť, ale práve dnes pri veľkej predvianočnej "inventúre" domácnosti mi medziiným prišiel do ruky práve tento časopis, ktorý som mal založený v kope iných Záhradkárov - aj pre mňa to boli jedny z prvých inšpirácií a palivo do motora s menom bonsai...a práve dnes, po dlhšom čase, som otvoril Tvoju stránku...krásne Vianoce Tebe i celej rodinke želá Rudo z Martina

    ReplyDelete
  2. Pekna nahoda. Dakujem za zelanie. Aj tebe Stastne a Vesele. :)

    ReplyDelete

Bonsai Winter Protection