Bonsai kemp Martin 2009

Prvý ročník Bonsai kempu zorganizovaného Rudom Fraštiom a Stanom Talapkom z Bonsai Klubu Martin(www.bonsai-mt.sk) sa konal počas uplynulého víkendu. Fantastický nápad, kde sa vďaka nadšeniu amatérov podarilo vytvoriť zaujímavú akciu s viac ako 30 účastníkmi. Bola to ideálna príležitosť na výmenu skúseností, možnosť vidieť pri práci so stromami ozajstných majstrov. Na stoloch boli stromy rôznej kvality od sadeníc, ktoré slúžili ako tréningový materiál pre začiatočníkov, až po yamadori výbornej kvality. Počasie bolo fantastické a samozrejme bolo aj veľa zábavy.

First Bonsai Camp organized by Rudo and Stano, key members of Bonsai Club Martin (
www.bonsai-mt.sk), was during last weekend in Camp Trusalova under hills of National Park Mala Fatra in Slovakia. Fantastic idea which thanks to enthusiasm of bonsai amateurs bring to life interesting meeting of more than 30 participants. It was great opportunity to exchange experiences and to look how masters of bonsai style trees. On tables was trees of various quality, from nursery plants on which beginners trained their wiring skills to excellent yamadori. Weather was fantastic and of course there was a lot of fun.
Bolo tam veľa zaujímavých ľudí: Skúsený bonsaisti si vymieňali skúsenosti so začiatočníkmi. Kto je skúsený a kto začiatočník? Zdanie niekedy klame... ...Pavel Slovák robil čo mohol aby poradil každému, kto mal záujem... ...a často pri tom bol kopec srandy... ...Stano Talapka klebetil s Pavlom a Waldom z Třinca......niekto sa učil základy drôtovania... ...Roman dostal ako darček kladivko, ktorým dostane po prstoch, ak sa budú drôty krížiť... ...Mirko sa pokúsil splniť Romanov sen a vyrobiť smrek "Waltera Palla"... ...Pavel dostal od Vincka krásny darček, Vincko to proste s drevom vie... ...teda tak ako povedali pri odchode mnohí, dovidenia o rok...

3 comments:

  1. Maroš, dík za rychlou a vtipnou reportáž z akce. A nashledanou snad i rychleji než za rok.
    Hodně štěstí se stromy.
    Měj se
    Pavel

    ReplyDelete
  2. Ahoj Pavle,
    dakujem a tesim sa na dalsie stretnutie, aj ja dufam, ze skor ako o rok.
    M.

    ReplyDelete
  3. super si to popisal v skratke Majo

    ReplyDelete

Bonsai Winter Protection