Carpinus betulus 3.

Another hornbeam from spring collection. Tall straight trunk is bit boring but nebari of both trees grown together is very nice. I think they must stay together. We will see.

Toto je ďalší hrab prinesený túto jar. Ten vysoký rovný kmeň je trocha nudný ale spoločné prerastené nebari oboch stromov je veľmi pekné. Myslím, že musia ostať spolu. Uvidíme.



3 comments:

  1. Ahoj MAros, myslím, že by zůstávat spolu neměly...zaděláváš si jen na problémy v budoucnu.

    Ondra Němec

    ReplyDelete
  2. Ahoj Ondro,

    dik za nazor. Mam zatial dost casu na premyslanie, takze definitivne rozhodnuty nie som. Ak nenajdem vhodny sposob ako ich nechat spolu a vytvorit tym pekny strom, tak pojdu od seba.
    BTW na bonsai-greenhorn.cz je prevazna vacsina za delenie :)

    ReplyDelete
  3. Myslím, že tady není co řešit. Abych řekl pravdu, myslím, že jde o velice problematický strom. Proč? Nebari vypadá dobře jen když je necháš u sebe,což ale není příliš výhodné, protože kmen zadní části je rovný, fádní, bez pohybu a potřebnou konicitu (fuj, to je ale slovo, taper v aj zní o mnoho líp).Musel bys zadní kmen zkrátit a nechat ho jen kvůli nebari, třeba jen s jednou větví.Nevím, nevím, nebude to lahké...

    ReplyDelete

Split Connection

  Video from the workshop with Walter Pall at Andrija Zokic place in Kastela last weekend. Check who is the Angel, who is stoned and who'...