Carpinus betulus "RUSNAK"

I promised you nudity in my yesterday post. So, here is my hornbeam "Rusnak" with dry foliage removed. Editing of the structure will follow soon. Some serious problem at the structure must be addressed. Still lovely images for the time being I hope. 





4 comments:

  1. Ahoj Maroš.
    Som rád že si prešiel na tento spôsob komentov a môžem si vďaka tomu aj ja častejšie zakomentovať :D
    Stromček je na skvelej ceste a som zvedavý na finálny dizajn a vyriešenú štruktúru.
    Chcel by som sa opýtať - stále odstraňuješ suché listy na zimu? Uvažoval som nad tým ale stále mám pochybnosti či v zime nejak stromčeku nepomáhajú prežiť. Čo som guuglil na túto tému, vraj sa dodnes nevie prečo hraby a niektoré iné druhy držia listy až do jari.... čo si o tom myslíš ty?

    ReplyDelete
  2. Ahoj Mimo.

    fakt je, ze kym G+ komety nerobili problemy mne, tak som si ich obmedzenia neuvedoval. Nejak som to pred rokmi zapol a uz som tak nechal.
    Teraz to funguje lepsie.

    Listy som odstranoval tu len pre foto. Inak by som to asi nedal. Na mnohych stromoch ktore nefotim to nerobim. Niezeby som nechcel ale proste na to nemam cas. V idealnom svete by som ich asi vsetky ostrihal. Nemyslim si, ze plnia nejako extra dolezitu funkciu. Je to skor genetika. Niekde som to uz pisal, v jednom clanku v Bonsai Focus pred rokmi o tom pisal Colin Lewis. Paci sa mi vysvetlenie, ze listy na bukoch, hraboch a inych stromoch tam ostavaju lebo obsahuju vela dusika a strom ich zhodenim na jar sam pod seba sa automaticky prihnoji v case ked to najviac potrebuje. Ak je ta logika spravna, tak v nasom biznise je to irelevantne lebo my sa starame o hnojenie dobre(spon by sme mali) :)
    Dik

    ReplyDelete
  3. Ano tiež som to čítal a asi to dáva najväčší zmysel :)
    Každopádne mi môj prvý hrab toho roku zhadzuje listy sám tak to nemusim riešiť, možno však obstrihám číslo 2 nech vidím čo tam skrýva :)
    Všetko dobré ahoj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mam asi 14 hrabov a oni sa spravaju rozne. Jedny nechavaju listy uschnut. Jedna skupina ma listy co zozltnu a opadnu naraz a skoro vsetky. Trocha sa to teda lisi. Ale je dobre do stromu na jesen vidiet. Mozes trocha popracovat na strukture a cez zimu premyslat co na jar.
      Dikes.

      Delete

Bonsai Winter Protection