Cornus mas No.1 in new pot

During the weekend I moved this cornus into new pot. Its temporary pot, rather big yet, but it will make moving tree much safer. Old plastic pot tends to deform when carried during season. 
Roots of the tree in zeolit are shoving very good condition, pot was completely full of fine roots after 2-3 seasons in last plastic pot. Since it is yamadori it still has a lot of old thick roots inside rootball, next time when repotted some of them must be removed. Hopefully it will allow using much smaller pot. 
Počas víkendu som sa pustil do presádzania tejto drienky. Posadil som ju do dočasnej misky, ktorá na strom stále dosť veľká. Keďže sa jedná o yamadori tak má dosť pôvodných hrubých koreňov v bale. Nemal som chuť odstraňovať všetky nevhodné korene, aby som ho príliš neoslabil. Urobím to pri budúcom presádzaní o pár rokov. Potom sa bude dať strom posadiť do menšej a plochejšej misky. Na ilustráciu prikladám aj fotku koreňov ktoré strom v miske vytvoril v substráte so zeolitom.





  

5 comments:

  1. Joooj, taky bal cloveka vzdy potesi ;-) Som zvedavy, co najdem ja v tych svojich terramolovych :)

    ReplyDelete
  2. pekny stromcek. vidim ze uz aj zlte kvetne puciky su nachystane :)
    Cisty zeolit, alebo si dal aj kusok raseliny?

    ReplyDelete
  3. Aj v terramole budu dobre korene. Je to rovnako dobre ako zeolit, a lahsie. :) Sem som do zmesi pridal Liapor 8-16, na dno par litrov. Ale moc to neodlahcilo ten strom. Raselinu som nedaval lebo som zabudol kupit. No ako som pisal je tam dost povodneho substratu organickeho povodu. Je to vidiet aj na fotke.Kvety sa chystaju, len 5 tento rok, vdaka strihaniu sa nevytvorilo viac.

    ReplyDelete
  4. a prečo ten veľký kopček? chceš vylepšiť nábehy? alebo malá miska?

    ReplyDelete
  5. Martin, nechceli ma pustit tie hrube korene. Jeden som odstranil ale par dalsich ostalo, a tie korene tam vytvorili kalus aky som u inych stromov nevidel. Musim to odstranovat postupne.

    ReplyDelete

Bonsai Winter Protection