Larix 2

During this weekend I worked on this Larix. Tree was collected by Lukas Sirotny few years ago. I did first styling. Result? Honestly, I think it could have been better :) But. Taking in consideration its my first styling done without any advice of skilled bonsaist I have to say I'm satisfied. Of course dead wood is not finished, I have (ro someone who knows how to do it properly) to work on it later. Some of lower branches could be removed later, seems like there is too much of it. And branches could be shortened later also, to make tree more compact. Wiring is far from perfect but I guess it will improve with practice.

Počas víkendu som sa pokúšal natvarovať smrekovec ktorý sa ku mne dostal od Lukáša Sirotného minulý rok. S výsledkom nie som úplne spokojný, ale na to, že to bolo snáď úplne prvé tvarovanie bez pomoci nejakého skúsenejšieho bonsaistu je to celkom v pohode. Mŕtve drevo dokončím inokedy (alebo to urobí niekto kto to vie urobiť dobre). Rovnako sa bude musieť odstrániť asi niktorý z nižších konárov vpravo (z fotiek to asi nie je najlepšie vidieť) lebo tam toho je veľa (ale ako každý začiatočník sa bojím nevratne strihnúťdo stromu :)... ) ale to sa dá urobiť hoci kedy. Časom sa konáre skrátia aby sa strom stal kompaktnejším. A samozrejme samotné prevedenie drôtovania nie je najlepšie, ale snáď sa to praxou zlepší.








2 comments:

  1. Ahoj Maroš,na první roztvarování (stromu) a ostré tvarování (tvoje :-) ), je to dobrý výsledek. Jelikož ses rozhodl, podle mě správně, pro vzpřímenější styl,jin tam do budoucna nejspíš nebude mít moc využití. Budu se těšit na další vývoj!

    ReplyDelete
  2. Dik za komentar Lukas. S tym jinom a mrtvym drevom som si nebol isty tak som to odlozil na neskor. Ale som rad ze ako start sa ti to pozdava.
    m.

    ReplyDelete

Bonsai Winter Protection